Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Rhenus werkt conform normering DIN 66399.

  DIN 66399

  100% veilige vernietiging. De Rhenus standaard is veiligheidsklasse 6 voor datadragers.

Normering DIN

Normering DIN 66399, veiligheidsklasse 6 of 7, voor het vernietigen van harde schijven en andere datadragers.

DIN 66399, veiligheidsklasse 6, is de norm die voor Rhenus normaal is, de standaard. Veiligheidsklasse 7 kan ook. De DIN 66399 normering is voor u het bewijs van bekwaamheid van Rhenus. 100% veilig!


De enige officiële en strengste normering voor het vernietigen van een harde schijf, een usb stick, een tape of elke andere digitale datadrager, is DIN 66399. Bedrijven die vernietigen maar niet aan deze DIN norm kunnen voldoen verzinnen soms eigen normeringen. Kies altijd voor een bedrijf dat werkt volgens de DIN 66399 norm en daarvoor ook regelmatig gekeurd wordt. De enige manier om zeker te weten dat uw vertrouwelijke of geheime gegevens niet op straat komen te liggen. 

Hoe werkt datavernietiging volgens DIN 66399 norm?

Harde schijven, diskettes, tapes en andere digitale datadragers waar vertrouwelijke of geheime documenten op staan, worden of direct in onze  shredderwagen bij u voor de deur vernietigd, of, volgens een gesloten proces in een afgesloten ruimte op één van onze beveiligde vernietigingslocaties. Alles conform de strengste Europese norm DIN 66399 en Veiligheidsklasse 6. Hieronder geven we u graag de uitleg over deze DIN 66399 norm. Het hele traject voldoet uiteraard aan de voorwaarden die binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens beschreven worden. Van elke partij wordt een vernietigingsverklaring opgemaakt.

DIN 66399 geeft u een gesloten proceszekerheid. DIN 66399 bestaat uit drie delen:

 • DIN 66399-1
  Hier worden de Beschermingsklassen 1-3 en de Veiligheidsniveaus 1-7 gedefinieerd. Zie voor uitleg Tabel 1 op deze pagina.
 • DIN 66399-2
  Dit deel van de norm geeft de eisen die aan de techniek worden gesteld weer. Daarmee bedoelen we de machines die voor de vernietiging moeten zorgen. De eisen verschillen per datadrager en worden telkens aan de stand van de huidige techniek getoetst. Dit geeft u de zekerheid dat u blijft voldoen aan de Europese wetgeving voor persoonsgegevens die stelt dat u bij vernietiging de beste, op dat moment beschikbare, techniek in moet zetten.

Bij Rhenus kunt u er van op aan dat onze machines voldoen aan de laatste stand der techniek. In DIN 66399-2 zijn ook de maten waarin het materiaal wordt vernietigd gedefinieerd. De Veiligheidsklasse van vernietiging is daarbij gekoppeld aan het soort materiaal van de datadrager. U kunt dan bekijken tot welke afmeting u uw data wilt laten vernietigen. Zie voor uitleg Tabel 2 op deze pagina.

 • DIN 66399-SPEC-3
  Deel 3 is nog in ontwikkeling en betreft de eisen die aan het organisatorische proces van datavernietiging worden gesteld.

DIN 66399 maakt het voor u, als ‘eigenaar’ van de gegevens en datadragers, mogelijk om de Beschermingsklasse en het Veiligheidsniveau te kiezen, alsmede het proces. 

Het Rhenus Veiligheidsniveau: tot 7!

Rhenus vernietigt data op alle gewenste Veiligheidsniveaus, vanaf klasse 4. Standaard wordt er door Rhenus vernietigd op de volgende Veiligheidsniveaus:

 • Voor harde schijven, harddisken en andere datadragers: Veiligheidsklasse 6 (de reproductie van de gegevens is naar de huidige stand der techniek onmogelijk)
 • Voor papier: Veiligheidsklasse 4 (de gegevens kunnen nog slechts met ongebruikelijke hulpmiddelen gereproduceerd worden)

Dit zijn strenge niveaus voor vertrouwelijke gegevens en geheime gegevens. Bent u een organisatie met topgeheimen en extreem vertrouwelijke gegevens, dan zorgt Rhenus ervoor dat uw data op Veiligheidsklasse 7 wordt vernietigd!

Welk Veiligheidsniveau moet ik kiezen?

U kunt, dankzij de DIN 66399 normering, bij Rhenus zelf bepalen op welke Veiligheidsklasse u uw data wilt vernietigen. Bepaal daarvoor eerst de Beschermingsklasse van uw data en bekijk dan welk Veiligheidsniveau gewenst is. De onderstaande tabel helpt u daarbij.

TABEL 1. Indeling in Veiligheidsniveaus (Sicherheitsstufen) en Beschermingsklassen (Schutzklassen) volgens DIN 66399-1

TABEL 2. Indeling in Veiligheidsniveaus (Sicherheitsstufen) en Materiaal (Material) volgens DIN 66399-2

Advies nodig?

We kunnen ons voorstellen dat u graag wat advies wilt ten aanzien van de DIN 66399 norm. Welke Veiligheidsklasse moet ik kiezen? Hoe klein moet ik het materiaal laten vernietigen? Rhenus helpt u graag! Vul het contactformulier in.

Printen

Veilig vernietigen volgens de strenge DIN norm 66399? Vraag direct een offerte aan!

Datavernietiging - IT recycling

Rhenus offerte aanvraag

Rhenus Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief Rhenus / DocuCare

Contact

Rhenus Data Office Netherlands BV

De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon +31 (0)35 6942099
Fax +31 (0)35 6321407

E-Mail info@rhenus-data.nl