Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • De veelgestelde vragen aan Rhenus op een rij.

  FAQ

  Veelgestelde vragen aan Rhenus

Vragen over het vernietigen van harde schijven, harddisks, cd, usb, tape, etc.

Veelgestelde vragen over het vernietigen van harde schijven en andere data dragers

Zit uw vraag er niet bij of is het antwoord onvoldoende, neem dan contact met ons op!

1. Vernietigt Rhenus Datavernietiging ook papier?

Ja. Vertrouwelijke data op papier en dossiers in archieven worden op dezelfde zeer beveiligde en betrouwbare wijze professioneel vernietigd. Mobiel of op een van onze beveiligde vernietigingslocaties. We verwijzen u graag door naar de Rhenus website over archiefvernietiging en papiervernietiging.

2. Vernietigt Rhenus Datavernietiging ook kleine aantallen?

Ja. Een enkel stuk of grote aantallen. Rhenus Datavernietiging is u graag van dienst om uw data drager of data dragers veilig te vernietigen.

3. Waar in Nederland en België is Rhenus Datavernietiging actief?

Waar u in Nederland gevestigd bent maakt voor Rhenus Datavernietiging niet uit. Wij beschikken over eigen beveiligde en vertrouwelijke vernietigingslocaties door heel Nederland en komen met de mobiele shredderwagens door het hele land.

Voor België geldt dat wij actief zijn de Brussel en de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Ook in België beschikken wij over beveiligde vernietigingslocaties en vernietigen we ook direct in onze mobiele shredderwagens bij u voor de deur. 

4. Welke data dragers worden door Rhenus Datavernietiging vernietigd?

 • harde schijven;
 • harddisks;
 • HDD’s;
 • diskettes;
 • cd-rom’s;
 • dvd’s;
 • usb sticks;
 • videobanden;
 • tapes;
 • magneetbanden;
 • (röntgen)films;
 • etc.

5. Mobiele datavernietiging, wat is dat?

Uw harde schijf of andere data dragers worden direct bij u voor de deur vernietigd. Onze gecertificeerde mobiele shredderswagens zijn beveiligd. U kunt achter dik glas zelf even mee kijken met het shredderproces. U ziet dan met eigen ogen dat uw harde schijf of andere data dragers direct in de vrachtwagen als versnipperd zijn tot minuscuul kleine stukjes. Voordat de shredderwagen gaat rijden naar het volgende adres zijn uw vertrouwelijke gegevens op uw harde schijf of andere data dragers al geheel vernietigd. Uw gevoelige data hoeven niet over straat, waardoor het ook niet in andermans handen kan komen. Onze mobiele shredders zijn zodanig ontwikkeld dat alle soorten gegevensdragers ‘on site’ kunnen worden vernietigd. De nieuwste technologie garandeert de hoogste veiligheid en efficiency, ongeacht of het om grote of kleine hoeveelheden materiaal gaat.

Ook bij dit shredderen van vertrouwelijk gegevens direct bij u voor de deur, hanteren wij een gesloten procedure, waarbij het gehele proces geborgd is, transparant en dat het hele vernietigingsproces gedocumenteerd wordt. Zo profiteren onze klanten van de comfortabelste, veiligste en efficiëntste oplossing voor het vernietigingsprobleem.

6. Wat voor een soort organisaties of bedrijven maken gebruik van de diensten van Rhenus Datavernietiging?

Dat is heel divers. Bij bijna elke organisatie, instelling of bedrijf worden harde schijven en andere data dragers gebruikt en wordt er gewerkt met vertrouwelijke gegevens van klanten of personeelsdata die ook vertrouwelijk zijn. Denk aan productiebedrijven, datacenters, woningstichtingen, zakelijke dienstverleners zoals banken, advocaten, notarissen, accountants, verzekeraars en adviseurs, overheden, onderwijsinstellingen, de gezondheidszorg en andere organisaties die over discrete of privacy gevoelige informatie beschikken. Zij kunnen niet het risico lopen dat informatie in verkeerde handen belandt of dat gegevens niet voor 100% onbruikbaar zijn gemaakt.

Afhankelijk van de hoeveelheid schakelen deze organisaties en instellingen Rhenus Datavernietiging eenmalig, incidenteel of op reguliere basis in. De keuze is aan u.

7. Wanneer komt Rhenus Datavernietiging langs?

Dat stemmen we helemaal op u af. Dat kan eenmalig of incidenteel zijn, of, als u heeft gekozen voor een permanente container, op afroep of op gezette tijden.

8. Waar worden mijn vertrouwelijke gegevens vernietigd?

Vernietiging vindt plaats op een van de Rhenus Datavernietiging beveiligde vernietigingslocaties in Nederland en België. Uit veiligheidsoverwegingen zijn onze locaties vertrouwelijk. Als u kiest voor mobiele vernietiging dan wordt er direct bij u voor de deur in onze Rhenus mobiele shredderwagen vernietigd.

9. Wat gebeurt er met het restmateriaal?

Het vernietigen van uw harde schijf of andere data dragers vindt op een voor het milieu verantwoorde manier plaats. Alle vernietigde materialen worden door een zeer gerenommeerd en gecertificeerd zusterbedrijf van Rhenus Datavernietiging gerecycled.

De metalen en kunststof resten van uw datadragers worden in de recyclingfabriek gescheiden en opgewerkt tot zuivere grondstoffen: ijzer, aluminium, koper en kunststofgranulaat. Dit geldt ook voor de zeldzame metalen!

10. Wat kost vernietigen door Rhenus Datavernietiging / DocuCare?

Rhenus Datavernietiging hanteert een scherp tarief voor het vernietigen van uw harde schijf, uw harde schijven of andere data dragers. Er zijn een aantal zaken die het tarief beïnvloeden, te weten de hoeveelheid, het soort materiaal, wel of geen mobiele vernietiging, wel of geen permanente container, soort container en uw keuze voor de frequentie van inzameling voor vernietiging.

Wilt u weten wat het kost? Rhenus Datavernietiging geeft u graag een vrijblijvende prijsopgave.

11. Zelf vernietigen of uitbesteden?

Indien u geen shredder heeft die de harddisk tot minuscule deeltjes shreddert, Veiligheidsklasse 6 of 7, is het niet 100% veilig. Zelf harde schijven definitief en onbruikbaar vernietigen raden wij derhalve ook af.

12. Wat is 100% veilig vernietigen volgens Rhenus Datavernietiging?

Rhenus Datavernietiging hanteert een gesloten procedure en sluitend veiligheidsconcept als het gaat om de inzameling en vernietiging van harde schijven, harddisken, diskettes, usb-sticks en andere datadragers. Het gehele proces is geborgd.

Wij plaatsen een speciaal beveiligde container met inworpgleuf en slot bij u. Op het moment dat u wilt gaan vernietigen of al eerder zodat u een bepaalde tijd heeft om alle data dragers te verzamelen. U vult de container zelf en sluit hem af. Onze gescreende chauffeurs nemen de beveiligde en afgesloten container dan van u over. Afhankelijk van uw wensen en eisen loopt u mee en vernietigen wij, onder uw toezicht, uw harde schijf of andere data dragers direct in onze shredderwagen bij u voor de deur. Of we vervoeren uw data dragers in speciale, afgesloten voertuigen naar onze speciaal beveiligde vernietingslocaties. Al onze medewerkers die met uw vertrouwelijke informatie in aanraking komen, zijn hiervoor gescreend.
De enige keer dat de container bij ons open gaat is als hij boven de (mobiele) shredder hangt! In enkele minuten worden de vertrouwelijke data dragers onder videotoezicht vernietigd.

Onze werkwijze en materieel voldoet aan de strengste en hoogste veiligheidseisen. Rhenus Datavernietiging werkt conform de AVG en hogere standaards. Uw data dragers worden vernietigd volgens DIN norm 66399, Veiligheidsklasse 6 (standaard) of 7.

Nadat de vernietiging van uw harde schijf of andere data dragers heeft plaatsgevonden ontvangt u van ons een Vernietigingsverklaring of Vernietigingscertificaat.

13. Is Rhenus Datavernieting gecertificeerd?

Ja, wij zijn OPK, CA+, ISO9001:2015, ISO/IEC 27001, ISO 50001, ISO/IEC 21964 (DIN 66399) gecertificeerd. Bovendien zijn wij lid van NAID.

14. Welke voordelen heeft vernietigen door Rhenus Datavernietiging?

Klik hier voor een lijst met voordelen van harddisk vernietiging door Rhenus Datavernietiging.

Printen

Geen vragen meer? Vraag dan direct een offerte aan!

Datavernietiging - IT recycling

Rhenus offerte aanvraag

Rhenus Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief Rhenus / DocuCare

Contact

Rhenus Data Office Netherlands BV

De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon +31 (0)35 6942099
Fax +31 (0)35 6321407

E-Mail info@rhenus-data.nl