Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

Rhenus hoofdkantoor
Hoofdkantoor Rhenus. Rhenus Datavernietiging maakt deel uit van Rhenus Data Office Systems Netherlands, onderdeel van de Rhenus Groep.

Rhenus Documentlogistiek - Datavernietiging

Toonaangevend in datavernietiging.

Rhenus Data Office Netherlands B.V. behoort tot de wereldwijde Rhenus Logistics Groep. De handelsnamen zijn Rhenus Documentlogistiek en Rhenus Datavernietiging.

Deze website gaat over de diensten op het gebied van het vernietigen van harde schijven en andere datadragers en over IT recycling, computer recyling en het recyclen van elektrische apparaten van bedrijven en overheden. Deze diensten vallen onder Rhenus Datavernietiging.

Bedrijfsfilm Rhenus

Bedrijfsprofiel Rhenus Data Office Netherlands onderdeel van de Rhenus Logistics groep

Rhenus, een bundeling van krachten

De wereldwijde doelstelling van Rhenus Logistics is het bundelen van krachten die van meerwaarde zijn voor de organisatie. Klanten kunnen van deze enorm expertise profiteren en de voordelen van een totaal pakket. Ook in Nederland wordt deze krachtenbundeling gestimuleerd. Zo werd bijvoorbeeld begin 2013 het bedrijf DocuCare door Rhenus Data Office Netherlands overgenomen en werden de krachten van twee partijen met een unieke expertise op het gebied van datavernietiging samengevoegd. DocuCare staat bekend als het eerste bedrijf dat beschikte over mobiele vernietigingsvoertuigen die direct voor de deur bij klanten papier en harde schijven kunnen vernietigen.

Rhenus Datavernietiging werkt met beveiligde vernietigingslocaties. Met alle vernietigingsmethoden voor vertrouwelijke documenten en datadragers in één hand, kan Rhenus Datavernietiging objectief en klantgericht advies geven over de veiligste  manier van papiervernietiging, archiefvernietiging of het vernietigen van harde schijven.

Naast het gecertificeerd vernietigen van datadragers, kunnen bedrijven oude hardware af laten voeren door Rhenus voor professionele recycling en krijgen ze daar geld voor afhankelijk van het soort apparatuur, de hoeveelheid en de dan geldende marktprijs van de materialen. Daarmee biedt Rhenus u als enige in Nederland een compleet en geheel gesloten proces. Van beveiligde verzameling en eventuele opslag op uw eigen locatie, naar beveiligde ophaalprocessen, beveiligde vernietiging en beveiligde recycling. Meer over het recyclen van computers en andere hardware leest u op de website www.hks-rhenus-it-recycling.nl. Vraag een offerte van de vergoeding voor uw oude apparaten, laat oude hardware afvoeren en gecertificeerd Weeelabex recyclen! HKS-Rhenus zorgt ervoor dat uw hardware geheel wordt ontmanteld op een locatie in Nederland en dat uw hardware wordt gerecycled tot nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten. De circulaire economie! 

Klantgerichtheid, betrouwbaarheid en veiligheid zijn de speerpunten van Rhenus Datavernietiging.

Historie

Rhenus Data Office Netherlands is ontstaan uit een samenwerking tussen Milieu Groep Midden Nederland (MGM) BV en Rhenus Office Systems. Beide zijn al vele jaren actief en succesvol op het gebied van archiefvernietiging en het vernietigen van datadragers zoals harde schijven.

Milieu Group Nederland (MGM) is een regionale speler op de Nederlandse afvalmarkt. Rhenus Office Systems is in heel Europa actief en dé toonaangevende specialist als het gaat om documenten- en informatielogistiek. Naast de focus op postkamers, digitalisering, archivering en het detacheren van personeel voor deze werkzaamheden, ligt de kernactiviteit van Rhenus Data Office Netherlands in het correct vernietigen van archieven en datadragers, volgens wettelijke regels.

DocuCare BV was tot januari 2013 een zelfstandige onderneming en introduceerde in Nederland het mobiele vernietigen bij opdrachtgevers voor de deur. Inmiddels zijn alle activiteiten van DocuCare compleet geïntegreerd in de dienstverlening van Rhenus Datavernietiging en wordt de naam DocuCare niet meer gevoerd. 

Sinds 2018 hebben HKS Metals en Rhenus Datavernietiging de krachten gebundeld op het gebied van IT-recycling. HKS Metals behoort tot hetzelfde concern als Rhenus. Meer over deze unieke samenwerking waardoor Rhenus als enige in Nederland het gehele proces tot één proces dat totaal gesloten is en gecertificeerd, kan aanbieden, leest u op www.hks-rhenus-it-recycling.nl.

Historie

DocuCare BV was tot januari 2013 een zelfstandige onderneming en introduceerde in Nederland het mobiel vernietigen van harde schijven bij opdrachtgevers voor de deur in een zelf ontwikkelde shredderwagen. Opdrachtgevers konden met eigen ogen het vernietigingsproces in de shredderwagen volgen.

Rhenus Data Office Netherlands is ontstaan uit een samenwerking tussen Milieu Groep Midden Nederland (MGM) BV en Rhenus Office Systems. Beide zijn al vele jaren actief en succesvol op het gebied van archiefvernietiging en het vernietigen van datadragers zoals harde schijven.

Milieu Group Nederland (MGM) een regionale speler op de Nederlandse afvalmarkt.

Rhenus Office Systems is in heel Europa actief en de toonaangevende specialist als het gaat om documenten- en informatielogistiek. Naast de focus op postkamers, digitalisering, archivering en het detacheren van personeel voor deze werkzaamheden, ligt de kernactiviteit van Rhenus Data Office Netherlands in het correct vernietigen van archieven en datadragers, volgens wettelijke regels.

Totaal aanbod van Rhenus Data Office Systems Netherlands

DOCUMENTLOGISTIEK: 

DATAVERNIETIGING:

  • Archiefvernietiging  → meer info
  • Papiervernietiging  → meer info
  • Vernietiging van datadragers zoals harde schijven, HDD's, films, ...  → meer info
  • IT recycling - computer recycling in samenwerking met HKS Metals en met hoogste vergoeding van Nederland en ophaalservice door heel Nederland → meer info

Aanvullende diensten:

  • Business Proces Management
  • Ondersteuning bij de behandeling van zaken
  • Beveiligde transporten
  • Drukwerklogistiek
  • Verhuisbeheer
  • Quality management

Printen

Datavernietiging - IT recycling

Rhenus offerte aanvraag

Rhenus Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief Rhenus / DocuCare

Contact

Rhenus Data Office Netherlands BV

De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon +31 (0)35 6942099
Fax +31 (0)35 6321407

E-Mail info@rhenus-data.nl